Супер дерби още в първия кръг на Премиършип

Супер дерби ще има още в първия кръг на новата кампания в английската висша лига. Първенството ще открие европейският шампион Ливърпул срещу новака Норич в първия двубой от сезон 2019/20. Срещата е в петък, 9 август, от 22:00 часа българско време.  Шампионът Манчестър Сити започва поредната защитата на титлата с гостуване на Уест Хам в събота по обяд. Програмата предлага голямо дерби още в първия кръг. То е на "Олд Трафорд" и в него един срещу друг ще излязат Манчестър Юнайтед и Челси.

Тотнъм приема на новия си стадион друг от отборите, които спечелиха промоция за Висшата лига - Астън Вила. Арсенал пък започва с трудно гостуване наНюкасъл.

Това отреди жребият, който бе изтеглен в 11:00 часа българско време.Кампанията започва на 9 август и приключва на 17 май - по-малко от месец преди началото на Евро 2020, стартиращо на 12 юни. По традиция седмица преди началото на сезона - на 4 август, ще бъде двубоят за "Къмюнити Шийлд", в който един срещу друг ще се изправят Манчестър Сити и Ливърпул.

За първи път в историята на Премиър лийг ще има кратка зимна пауза. Тя ще бъде през февруари, когато в две поредни седмици ще има само по пет мача на уикенд, което ще даде възможност на всички отбори да имат едноседмична почивка. Другата съществена промяна е, че през новия сезон във Висшата лига ще бъде въведена системата ВАР.

Още вчера в социалните мрежи "изтече" програма за първия кръг, като се появи предположение, че заради телевизиите двойките за старта на кампанията вече са известни, но в крайна сметка се оказа, че това не е така.


Програма за първия кръг:

Петък, 9 август, 22:00 часа
Ливърпул - Норич

Събота, 10 август

Уест Хам - Манчестър Сити, 14:30 часа
Борнемут - Шефилд Юнайтед, 17:00 часа
Бърнли - Саутхамптън, 17:00 часа
Кристъл Палас - Евертън, 17:00 часа
Лестър - Уулвърхамптън, 17:00 часа
Уотфорд - Брайтън, 17:00 часа
Тотнъм - Астън Вила 19:30 часа

Неделя, 11 август
Нюкасъл - Арсенал, 16:00 часа
Манчестър Юнайтед - Челси, 18:30 часа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
браво

браво

18.06.2019 | 13:19

доживяхме да прочетем една вярна информация от дончо дебила...

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?