Студент чака КАТ да му плати за отменен акт

До месец хасковският административен съд ще се произнесе по казуса

Хасковският административен съд ще се произнесе в срок до месец по иска срещу КАТ, заведен от 22-годишния димитровградчанин Александър Ангелов. Студентът в САЩ спечели м.г. дело по казуса с фалиралия застраховател "Олимпик". През октомври районните магистрати отмениха наложената от "Пътна полиция" глоба от 400 лв. на Алекс за липса на застраховка "Гражданска отговорност".

Това даде основание на Александър да си търси от КАТ направените разноски. Така в последния работен ден на 2018-а упълномощеният от Ангелов адвокат Христо Маргаритов внесе иска в съда. Делото бе разгледано от административните магистрати в края на миналата седмица.

Случаят е от 9 септември м.г., когато Ангелов бил спрян за проверка в областния град. Той карал маздата на майка си, когато двама униформени му поискали да представи полицата си за задължителната "Гражданска отговорност" на автомобила. Той подал документа, съставен от “Гарант Про” ЕООД - посредник на застрахователна компания “Олимпик” АД.

"Макар в полицата и контролния талон към нея ясно било упоменато, че тя изтича на 17 декември т.г., служителите на реда заявиха след справка по таблет в информационната база данни на МВР, че застраховката ми е невалидна. Така трябвало да остана, за да изчакам друг екип да пристигне, за да ми състави акт", сподели тогава Алекс. Наложило се той и негова пътничка да чакат над час и половина - от 2.05 ч. до 3.40 ч., за да се отзове съответният екип и да стартира процедурата по съставянето на акта.

2-3 дни след излизането на наказателното постановление на Ангелов му се наложило да замине за Щатите. Той платил наказателното постановление, за да може да получи талона на возилото. Недоволен от станалото, упълномощил и адвокат, който да отнесе казуса пред районните магистрати в Хасково.

 



Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?