Строят площадка за скейтборд в Раковски

В Раковски ще строят площадка за екстремни спортове. Тя ще е за скейтбордисти и любители на байка. Изграждането й стана възможно, след като администрацията спечели проект по ОП "Развитие на селските райони" на стойност 90 хиляди лева.

Съоръжението ще бъде построено в двора на известното сред местните като недостроено училище. То се намира между кварталите "Ген. Николаево" и "Секирово". В двора му вече има изградени тенискортове, волейболно и баскетболно игрище. 

За изграждането на площадката за екстремни спортове общината вече е обявила обществена поръчка и очаква оферти от фирми, желаещи да построят съоръжението. Избраният изпълнител ще трябва да изгради фундамент, да положи ударопоглъщаща настилка и да монтира оборудването. Срокът за изпълнение е по-малко от месец.

"Решихме да развием тези видове спорт, тъй като виждаме често по алеите и улиците деца с ролери. Бихме искали да ги ситуираме на обособено място и да им осигурим както условия, така и безопасност, каза зам.-кметът на община Раковски Йовко Романов.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?