Строителят: 10% от Асеновградско шосе е с рециклиран отпадък

„Ростер” ни е доставила малки количества преработен отпадък, който използвахме за основа най-много на 10% от пътя”. Това каза за „Марица” инж. Паун Иванов, представител на фирма „ИСА 2000”, на която беше възложена реконструкцията на Асеновградско шосе по държавна поръчка за 24 млн. лева.

Инж. Паун Иванов допълни, че каменната фракция е била придружена със сертификат и изследвана в лабораторията на фирмата за качество. Останалият материал за подложката е взет от кариери. На въпрос дали знае, че преработеният отпадък е от „Каменица”, инж. Иванов отговори: „Нямам представа. Нас ни интересува само качеството, което трябва да отговаря на задължителните стандарти. Вторичната преработка на строителни отпадъци се толерира по света, включително и в Германия. При нас при ремонтите и строителството също трябва да се влагат до 10-15 процента рециклирани материали. В случая става дума за преработен стар бетон, от който се извлича каменна фракция”.

Строителите започнаха ремонта на пътя Пловдив - Асеновград през август 2017 г. Изградено е второто платно с дължина 10 километра, а на старото е изпълнена рехабилитация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?