Строителите влизат в частния имот на площада

Собствениците на частния имот на пл. "Централен" ще предоставят възможност на строителите да направят ремонт върху техните 286 кв. метра. Това съобщи вчера за "Марица" адв. Паулина Христева след срещата на пълномощниците на собствениците в Община Пловдив. Реститутите, които имат нотариален акт за имота, са съгласни да осигурят достъп на строителите и да не пречат на реконструкцията на площада, въпреки че по разпореждане на администрацията там бяха съборени четири търговски обекта.

За сума в размер на 600 000 лева собствениците са склонни да преотстъпят на общината парцела, където навремето е била построена бащината им къща. Другият вариант, който те предлагат, е да получат разрешение в границите на имота да разположат търговски обект за продажба на сувенири, за кафене или друга дейност, свързана с туризма. От администрацията са отговорили на реститутите, че предпочитат да откупят имота, за да може да се направи пешеходна връзка от Главната към археологическите разкопки, но окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

Строителите трябва да довършат работата по ремонта на горната част на подлеза на ул. "Гладстон", затова е необходимо да имат достъп до частния имот. Както "Марица" писа, в продължение на няколко години Община Пловдив водеше битка с наследниците, разруши магазините, но не успя да отмени нотариалния акт за частната собственост.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?