Подай сигнал

Строим тунел под прохода Троян-Кърнаре с китайски пари

Проектът може да се осъществи, ако идеята на областния управител Здравко Димитров срещне подкрепа

Пловдив

от Екип Марица 5374 прегледа 0

Проектът за тунел през Стара планина под прохода Троян – Кърнаре може да бъде рестартиран, ако се осигури финансиране. Има вариант порите да дойдат от Китай. Подобна идея бе лансирана от областния управител на Пловдив Здравко Димитров по време на срещата му с посланика на Китай у нас Н.Пр. г-н Дун Сяодзюн. Двамата разговаряха в Пловдив вчера. На срещата присъстваха членовете на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ирина Белева и Кръстьо Белев.

Димитров разказа на своя гост, че още през 90-те години на миналия век е имало изготвен идеен проект за тунел Троян-Кърнаре. Според областния управител този обект би бил икономически по-обоснован от проекта за тунел под Шипка.

Н.Пр. г-н Дун Сяодзюн подкрепи идеята и заяви, че в Китай има изключително добре подготвени строителни фирми и специалисти, които биха могли да се справят успешно със задачата, ако им бъде предоставена подобна възможност.

По идея на областния управител, в началото на месец юли ще бъде свикана двустранна работна среща, на която да бъдат поканени експерти от двете държави, за да се уточнят възможностите за реализиране на подобен проект.

Коментари


Това ще стане, колкото е станало до сега! Да, като идея да, за ЖП-то е по-добро, вписва се и в един мегалисгичен проект за Алек аз андропули-Гданск, но няма законодателният!

Мхм, ама друг път. Имало идея, ама ако имало пари :-) Аман от жълти новини. Сменете си професията.

Китайците много лъжат. Справка - летището.

Ако тази идея се осъществи Здравко Димитров ще остане в историята. Успех

Дръжки строим, и чушки! Зико само си проветрява устата, а Марица "го къпят"!

От началото на 90те на миналия век? Че той тогава работеше за мутрите! Идеята е още на Евлоги и Христо Георгиеви, ама скоро може да се окаже, че е на Бойко!

За два мандата Олигархията не можа да подчини независимия Тотев и си търси под дърво и камък нов човек за кандидат кмет! След като Славчо, момчето за всичко на Гошо Гергов я закъса тотално, като избяга при Валери Симеонов и вече обича Бургас повече от Пловдив, задкулисието пробва с дипломирания учител по физическо Здравко, който на предните избори пък прецака собствената си партия ГЕРБ и прегърна Либерал Соросидите от разпадналите се градски десни около Радан Кънев и затова всички гербаджии в града го мразят в червата. А бе трябва да опитат, интереси!

първо - писта за Формула 1

Зико кмет !!! тотев в затвора !!!

Айде стига бе майни, и на какъв език му го е казал?? Зико не е виждал до сега кьорав китаец и два лафа на чужд език не може да върже, капацитета му е близка до нулата, а проекти ще ми прави! Не ставайте смешни! Ха-ха-ха! Не виждате ли че напоследък Марица бута изотзад физкултурника Зико към номинация за кмет на Пловдив! Горкия е толкова зле, че ще трябва бая труд да хвърлят за кризисен ПР. А е нужно, щото ако Зико излезе срещу Тотев няма никакъв шанс. А и тъй като Тотев единственият кмет в страната, който направи пътека от и до Китай и има най-големи връзки там от политиците в управляващата ГЕРБ, затова и Зико го бутат в тая зона, та белким изпъкне като лайно в рядка кал. Откакто е кмет Тотев е водил няколко делегации до Китай, и е посрещал няколко такива от там. В един период от близо половин година в Пловдивска община имаше човек на кметството на най-големия индустриален китайски град с отделен кабинет. А последният кмет на "малък" китайски град от 2 милиона души беше буквално миналия месец тук в Пловдив на посещение при Тотев. А да сте прочели в Марица нещо за това, освен за наводненията?

Една добра от години идея която мечтая да се сбъдне

Некъф уй казал на китайския посланик - аве, пич, дай едни пари за една далавера.. И човека рекъл - ми ще видим..... Баси кухите писачи, баси кухите идиоти!!!

Първо ще построим тунела под Шипка, после железницата до Смолян, после река Марица- плавателна до Одрин, после - писта за Формула 1 и тогава.