Стотици участваха в маратон "Съединение" СНИМКИ

Маршрутът е 22 км , стартът е от град Съединение, а финалът в Пловдив

Десетки се включиха в старта на 44-ия Международен мемориален маратон "Съединение". Стартът на надпреварата беше днес от 9.30 часа от площада на град Съединение, а финалът е на едноименния площад в Пловдив.

Участниците бяха в различни възрастови групи. Маршрутът е 22 километра и преминава през селата Войсил и Бенковски, покрай село Царацово и навлиза в Пловдив по бул. "Васил Априлов", през моста на река Марица, на кръстовището вляво по бул. "Шести септември", пресича бул. "Руски" и финал пл."Съединение". На определени места имаше пунктове, на които участниците в надпреварата можеха да се подкрепят с вода. В готовност бяха и медицински екипи, които да окажат медицинска помощ при нужда. Рядко се е стигало до това, но през 2016 г. се наложи намесата на медицински екип, след като на участник от маратона му стана лошо и припадна.  

За да се осигури безопасност на участниците по трасето, бе въведена временна организация на движението на автомобили по маршрута на състезателите.

Маратонът за Съединението е най-старият малък маратон в света, вписан в книгата на "Гинес". През 2015 г. кениец спечели маратона на Съединението. 

Пол Куейч от Кения грабна златото, изминавайки отсечката от 24 километра от град Съединение до Пловдив за 1 час 24 минути и 58 секунди. Състезанието е 40-то подред и се провежда всяка година на 6 септември.

При жените първа се класира Милица Мирчева от Добрич с време под час и 30 минути.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?