Стотици граждани се събраха на протест във Войводиново

Един от организаторите на днешния протест,  ген. Димитър Шивиков, призова от трибуната на протеста във Войводиново и отправи апел към всички присъстващи: "Българите да не се предаваме, че сме преодоляли робство, страдание и много неволи през годините и че ще справим и с тази. Ако протестите продължават да не предизвикват никаква реакция от страна на правителството ни,  предлагам всички униформени да се съберем и да пренесем протеста на жълтите павета пред парламента. Няма да търпим повече това", каза той.

"Провокаторите не успяха. Благодаря на всички, които ни повярваха и искам да успокоя хората, че не правим нищо незаконно и нередно. Дни наред се говореше, че подготвяме някакъв пуч. Това категорично не е вярно", каза още ген. Шивиков. 



Ето какво каза кметът на Община Марица Димитър Иванов:

„Проблемът с циганите вече е национален и не търпи отлагане. Както всички ние плащаме данъците, така и ромите трябва да се научат, защото днес е Войводиново, а утре – всеки друг град или село”, каза той.



Чуват се бурни викове на одобрение и аплодисмент от стотиците се събрали на протеста тази вечер. Събитието започна с падане на колене в памет на всички военнослужещи, които са загинали през годините.

Църковен ритуал бе изпълнен от свещеници, а български знамена се развяват навсякъде.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?