Стоян върна чанта, нарочиха го за крадец

Млад пловдивчанин намери изгубена мъжка чанта и я върна на собственика <210>, той пък го обвини в кражба на пари от нея. Куриозната случка се разиграла в неделя, когато 27-годишният Стоян излизал от дома си на булевард „Марица“, за да разходи кучето. Докато обикалял градинката пред блока, Стоян забелязал мъжка чанта тип „диагоналка“ на една от пейките.

"Веднага разбрах, че някой си я е забравил, и реших да помогна. Миналия петък си загубих портфейла - някой го беше намерил и го беше върнал на съседката ми в блока. Е, нямаше ги двайсетте лева, но за мен бяха важни само документите. В неделя ми се отвори възможност да върна добрината", разказа Стоян пред репортер на "Марица". 

Младият мъж отворил чантата и вътре открил визитна картичка с телефонен номер. „Свързах се с човека, казах му къде съм и че го чакам да си вземе чантата. На визитката пишеше, че е шофьор - сигурно е имало и важни документи и книжка, които щяха да му трябват“, добави младежът. 

15 минути по-късно пристигнал и собственикът на изгубената вещ. Той карал колело по велоалеята на бул. „Марица“. Наложило се да ремонтира велосипеда и затова спрял на пейката, където забравил чантата.

„Реакцията на този човек ме остави безмълвен. Оказа се, че в „диагоналката“ имало над 400 лева, които са изчезнали. Имало и още около 100 лева, които били в скрит джоб, та те били непокътнати. И този човек ме попита дали аз не съм му взел парите. Заявих му, че ако ги бях откраднал аз, нямаше да му звъня, за да му връщам чантата, а щях доволно да ги харча някъде“, оплака се Стоян. 

Двамата се разбрали, като в крайна сметка мъжът благодарил сърдечно на Стоян и всеки продължил по пътя си.    

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?