Подай сигнал

Стоичков в Пловдив: Световно у нас? Само по телевизора

Не съм забравил приятелите и игрищата в Кършияка, обяви Камата

Спорт

от Дончо Донев 896 прегледа 0

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков изрази скептицизъм по адрес на обявеното от правителството намерение да се кандидатираме за домакини на световните футболни финали през 2030 година. "Световно първенство у нас може да има. Но само по телевизора", бе краткият коментар на Камата. "Ние две десетилетия не можем да се класираме за финалите. С трици маймуни не се ловят", допълни той.

Стоичков пристигна вчера в Пловдив, за да представи книгата си "Историята", която е написал заедно с журналиста Владимир Памуков. "Радостен съм, че мога да покажа творението ни в моя роден град. Още по-радостен съм, че премиерата е в хотел "Тримонциум". Той има особено място в моето сърце. Тук преди 30 години бе сватбата ми", разкри Камата. "От този хотел започна фактически моят път в кариерата ми, пътят с моето семейство, с моите деца. Сега съм радостен дядо вече. Така че спомените от този хотел са страхотни и затова избрахме именно това място за представянето на книгата.

Любовта към футбола никога няма да свърши. Пловдив е футболен град. А Стоичков е част от целия спорт. В Пловдив много преди мен са били величията на българския спорт. Много хората, които са били мои идоли. Да не изброявам всички, но част от тях са Динко Дерменджиев, Христо Бонев, Георги Славков, лека му пръст, Аян Садъков, лека му пръст, от когото наследих фланелката с №8 в националния отбор. Марин Бакалов, Гошо Георгиев и моето цяло поколение от Марица Пловдив, заедно с бате Огнян. Макар че съм играл в ЦСКА, знам откъде съм тръгнал, знам къде съм бил в Кършияка, знам къде съм играл по стадионите в Юрий Гагарин. Тези места не ги забравям", каза още Христо Стоичков.