Подай сигнал

Стефан Сабрутев влиза в битката за кмет на Смолян

БСП обяви имената на кандидатите си за кметове в региона

Регион

от Петя Гайдарова 2229 прегледа 0

Стефан Сабрутев влиза в битката за кмет на Смолян

Стефан Сабрутев е избран единодушно за кандидат за кмет на община Смолян на общинската конференция, която се проведе на 8 септември 2019 г. Той предстои да бъде утвърден от Националния съвет на БСП, съобщиха от смолянската структура на левицата.


Сабрутев е ръководител на групата съветници от БСП и втори мандат съветник от гражданската квота. Той е отявлен опозиционер на политиката на досегашния кмет и остро се противопоставя на неговата невъзможност да решава проблемите на града и населените места в общината през последните 8 години. Известен предприемач е в търговията със строителни материали на територията на област Смолян.

Семеен с две деца. Сабрутев влиза в кметската надпревара за втори път, като на предходните местни избори отново бе издигнат от левицата в областния град.
"Инициативен е и има широк спектър от познания в икономическата сфера. Неговата ангажираност към обществения живот в общината и социалната му чувствителност към проблемите на хората са видни и преди първия му мандат като общински съветник", заявяват от БСП.


Висшият орган на БСП утвърди вече доста кандидатури за кметове на общини в област Смолян. Кандидат за кмет на община Баните ще бъде Севдалин Хъшинов, в Златоград е Емил Хумчев и в Чепеларе доскорошния заместник кмет Пантелей Мемцов.


БСП в Девин и Рудозем, застават зад кандидати, подкрепени от широки коалиции, като в Девин кандидат е нотариусът Здравко Иванов, който вече бе обявено, че се подкрепя от ДПС, а в Рудозем е ветеринарният лекар д-р Нези Хутева.