Стефан Данаилов рухна в инвалидна количка

 
Стефан Данаилов е рухнал на инвалидна количка. Ламбо трудно ходи сам заради куп болести, включително напреднал Паркинсон, който сериозно затруднява движенията му. Въпреки това обаче не се отказва от пълноценния живот и работата си и планира завръщане на сцената само след месец.

„Ламбо репетира всеки ден, точен е като часовник, макар и в инвалидната количка” издадоха служители в Народния театър. Както писахме, той подготвя голямото си завръщане на сцена рамо до рамо със старата си тръпка Аня Пенчева и любимия си ученик Ненчо Илчев. С тях на 7 юни ще поставят спектакъла „Актрисата” по пиесата на британския драматург Питър Куилтър. В него Мастера е и постановчик, и най-ярката звезда на сцената.


Седмици преди големия ден обаче установил, че му е трудно да стъпва на краката си. Наложило се да се прехвърли в инвалидна количка. Въпреки това обаче не се отказал от планираното представление, което за него е въпрос не просто на работа, а на чест и лично достойнство. Бил поставен пред избор – или да се предаде и да признае пред колеги, приятели, публика и най-вече пред себе си, че повече не може да бъде актьор, или да измисли начин да се измъкне от ситуацията. Стефан Данаилов избрал второто. За да се справи с тежката ситуация, пред която е изправен, той прехвърлил и героя си в инвалидна количка. Така на 7 юни, когато е премиерата на „Актрисата”, ще излезе пред публиката си на колела.

От Народния театър обясниха пред „Уикенд”, че към момента Ламбо се чувства добре и репетициите преминават изключително успешно. Въпреки това обаче никой не се наема да прави прогнози за бъдещето на представлението. Причината за тази несигурност е в здравословното състояние на голямата звезда – Стефан Данаилов, за което не могат да се дават никакви гаранции. Не е изключено да се влоши в последния момент и това да наложи промени в плана, както се е случвало с други представления на Ламбо. 

Преди две години той обяви, че слиза от сцената за неопределено време, а причината била именно във влошеното му здраве. Още тогава направи уточнение, че оттеглянето не е окончателно. Данаилов не бе играл пред публика с години заради тежко онкологично заболяване. През 2014 г. излезе на сцената на Народния театър в спектакъла на Леон Даниел „Пигламион” в чест на наскоро починалата си съпруга Мария. Това било нейното любимо представление. После Данаилов започна да се появява все по-рядко в театъра, тъй като имунитетът му непрекъснато отслабва и става опасно да е сред много хора. 

Въпреки това миналото лято майор Деянов направи турне в България и чужбина, за да представи своята биографична книга, а сега се очаква да направи същото и с „Актрисата”. Смята се, че завръщането му на сцената ще бъде театралното събитие на годината. В новия спектакъл той играе застаряващият годеник на театрална примадона (Аня Пенчева), която планира сбогуване със своята публика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Шшшш

Шшшш

12.05.2019 | 16:18

Боклук, нещастен ,смотан !!!!!!Некадърно ,дърто, мазно копеле!!!!!

Отговори
2 7
Сержомон

Сержомон

12.05.2019 | 15:59

Тя работата е ясна като ясен месец. Курнела и Со. АД искат да изцедят до последно стария другар предизборно. А театрално-оптимистичния им вариант е да гушне алено-маковия букет по това време. Ако не вервате питайте Кире Маца.

Отговори
4 6
Рита

Рита

12.05.2019 | 15:36

Спектакълът е Пигмалион.Не се излагайте!

Отговори
4 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?