Стартира първата българска интернет платформа за онкоболни

На 09 март 2018 год., официално стартира първата по рода си в България, интернет платформа – CancerCare.bg. Сайтът предоставя на потребителите изчерпателна информация, подготвена от лекари, за хора с онкологични заболявания и техните близки. Запознава пациентите със същността на раковите заболявания и разглежда пътя на пациента от появата на симптомите на заболяването през лечението до живота след болестта.

Интернет страницата съдържа публикации и видеа, свързани с психо-социалните аспекти и начините, по които може да се помогне на близък човек с онкологично заболяване. Друга насоченост на сайта е и темата за превенция и профилактика на раковите заболявания.

Със средствата на онлайн каналите екипът на Cancercare.bg се стреми подпомогне развитието на електронното здравеопазване в България и да достигнат с правилна информация до пациента, като успеят да го предпазят от невярни и подвеждащи  статии в интернет, които вредят не само на физическото, но и на психическото му здраве.  

Инициативата за създаване на интернет платформата е на фондация “Победи рака”, нейния основател – д-р Полина Лъжанска и д-р Иглика Игнатова. Проектът е включен в класацията 30 под 30 на "Форбс България" през 2017 г.

Целите на фондацията са да намали смъртността от ракови заболявания в България, като промени нагласите на общественото по отношение на значението и важността на профилактиката и здравословния начин на живот. Търсенето на навременна и професионална медицинска помощ е основно послание към посетителите на сайта.

От екипа на фондацията споделиха, че се надяват да обогатят здравната култура на българина и да покажат, че редовният профилактичен преглед е най-доброто средство за избягване на усложнения и задълбочаване на болестта.  Много от раковите заболявания, установени в ранен етап, могат да бъдат успешно лекувани. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?