Станимир Шаламанов: Отказах се да оценявам дърветата, там не бива да се строи

"Марица" откри ландшафтния архитект, който е бил ангажиран да извърши фитосанитарна експертиза на растителността в частния имот между бул. "Марица юг" и "Весела". Оказа се, че това е Станимир Шаламанов, който е бил потърсен за услугата от архитекта, който подготвя проекта за кооперацията на "Инджовстрой" ЕООД. Експертизата се прави преди разчистването на терена и е задължителна, преди да се предприемат каквито и да било строителни дейности.

 

Шаламанов отказал поръчката.

 

"Отидох на място да видя за какво става реч. Поговорих с хората, които ми разказаха историята на имота. Притеснени са, че в междублоковото пространство ще се строи пететажна кооперация. Отказах работата, защото считам, че парцелът е тесен и застрояването му между блоковете и новите детски площадки е неправилно. Тук не бива да се строи", коментира вчера за "Марица"  ландшафтният архитект. 

 

Станимир Шаламанов е известен в Пловдив като защитник на зелените площи. През 2013 г.   той заедно с екип от експерти беше подготвил програма за развитие, поддържане и опазване на зелената система в Пловдив. Голямото му разочарование е, че тази програма не се изпълнява и че зелените площи намаляват, особено в жилищните квартали. 

 

На въпрос защо е отказал поръчката за градинката на ул. "Весела" ландшафтният архитект каза: "Не всичко в живота е пари".

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?