Подай сигнал

Стана ясно кои са загиналите в Неделино

Регион

от Петя Гайдарова 2516 прегледа 0

26-годишният Мартин Карасенов, Борислав Хаджиев на 27 години и 24-годишният Огнян Сапунджиев са загиналите при зверската катастрофа на пътя между Неделино и златоградското село Долен.


Младежите били в БМВ-320д, собственост и шофирано от Борислав. В района на бившия военен завод колата се завъртяла и с дясната си страна се ударила в предницата на насрещно движещия се микробус „Мерцедес 313Д“, управляван от 41-годишен мъж от Неделино. При удара на място умират двама от младежите - шофьорът Борислав и Огнян, който бил на задната седалка. Единият от тях е изхвърчал през задното стъкло и тялото му е открито смазано на капака. Мартин, който бил на предната дясна седалка, е транспортиран във Филиала на спешна медицинска помощ в Златоград с тежка черепно-мозъчна травма, където издъхва около 0.30 ч. през нощта.


Мартин е имал рожден ден в деня на трагедията. Той е син на бившия кмет на Долен Валентин Караасенов. Тримата младежи работели в София.


Шофьорът на микробуса е с леки наранявания след удара. Закаран е в МБАЛ-Кърджали с болки в главата, корема и гръдния кош, но няма опасност за живота му.


Според полицията, причината за инцидента е несъобразена скорост. В БМВ-то не са използвани обезопасителни колани.


"По първоначални данни на 100 метра от произшествието колата излиза от своята лента и влиза в лентата за насрещно движение, явно с превишена скорост, удря се странично в микробуса, от удара се завърта и остава на пътя", съобщиха и от прокуратурата.


Заради трагедията се очаква община Златоград да обяви ден на траур.

Коментари