Стана ясна съдбата на кипъреца, прегазил ром крадец

Кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази апаш с мощния си пикап „Форд Рейнджър“ излиза от следствения арест под парична гранция от 10 000 лева. Това реши днес пловдивският апелативен съд, пред който Пирилис жали наложената от предходната инстанция най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокурор Лазаров се смили над обвиняемият и също настоя за налагането на по-лека мярка за Пирилис, който пък изрази искреното си съжаление за случилото се: Уважавам ромите! Дори жената, с която живея е от ромски произход. Чувствам се близо до унищожението, не съм направил нищо умишлено“, заяви през сълзи кипърецът пред магистратите.

По думите му, ако остане зад решетките няма да може да декларира животните си, а това би донесло сериозни загуби за бизнеса му,

Адвокатите на Пирилис Съби Узунов и Константин Давчев изтъкнаха, че клиентът им живее в нашата страна от повече от 15 години, като развива успешен бизнес и дава възможност за работа на много хора в района.

С това се съгласи и прокурор Лазаров. Той изрази възможността в хода на разследването деянието да бъде преквалифицирано на „убийство по непредпазливост“.

„Искам само по-лека мярка, за да си гледам животните във фермата”, бяха последните думи на Димитракис.

Магистратите взеха решение да пуснат Димитракис на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева и подчертаха, че няма вероятност той да се укрие или да извърши ново престъпление.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ВеселЯк

ВеселЯк

23.05.2019 | 14:58

Путин...?!?! Какво общо има тук Путин?????

Отговори
2 0
по-точно

по-точно

23.05.2019 | 13:09

Не е прегазил ром , а е защищавал неприкосновената си ,според българската конституция, частна собственост от крадци ,нарушители на конституцията.

Отговори
10 0
Адвокат

Адвокат

23.05.2019 | 13:01

Незнам как ще завърши делото на доктора ординарец от Пловдив за да предположа наказанието на гръка.Е има разлика ,провинението на доктора е много по тежко ,но все пак.

Отговори
1 1
Батко

Батко

23.05.2019 | 12:49

При Путин е така, ако бяхме при Краварите, нямаше и да го арестуват. Ама така е в Булгаристан.

Отговори
3 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?