Стана ясна причината за пожара в ТЕЦ "Сливен"

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ - Сливен. Това съобщи пред журналисти комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“, предаде "Фокус".

Огънят възникнал в куп въглища, използвани в ТЕЦ - Сливен. Специалистите от топлоцентралата започнали тяхното разчистване с гребла и най-вероятно при преместването искра от огъня се е прехвърлила върху съхраняваната наблизо слама.

Балите са се използвали за гориво на една от пещите. Те са били складирани на площ от около 15 декара. Сигналът за пожара в Топлофикация-Сливен е бил получен в 20.20 часа снощи.

В 20.30 минути е бил получен друг сигнал, че горят отпадъци и сухи треви в складове на предприятията ЗММ и „Динамо“ в индустриалната зона на града. Там са горели стари метални части, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са също около 11 декара отпадъци и сухи треви. Целият състав на сливенската пожарна се е включил в гасенето на пожарите, като са получили помощ от Нова Загора, както и от Районна служба - Ямбол. Пожарът в района на двата завода е напълно овладян, съобщи комисар Демирев.

Балите със слама в ТЕЦ - Сливен ще тлеят още поне няколко дни. Ще бъде извършена за проверка за мерките са противопожарна безопасност в предприятието. ТЕЦ - Сливен работи. При инцидента няма пострадали хора.

През изминалото денонощие в Сливенско са били гасени 22 пожара. Реагиран е и един фалшив сигнал. Оказана е и помощ на жена в безпомощно състояние в сливенския квартал „Дружба“, където на пожарникарите се е наложило да проникнат през терасата на втория етаж, за да помогнат. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?