Подай сигнал

Спряха ремонта на пътя Пловдив - Асеновград

Пловдив

от Валя ЙЕРЕМИЕВА 3857 прегледа 0

Реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград е спряна от края на декември и няма да се възобнови, докато времето не се затопли. Има забрана за ремонт на републиканските пътища до 15 март, обясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов след поредната среща в областта, организирана от губернатора Здравко Димитров. Второто трасе е изградено, но трябва да се положи последен пласт асфалт, а също така да се извърши ремонт на съществуващото платно.

В момента се подготвя проект на локалните платна, които ще осигурят транспортен достъп до всички имоти, които се намират край Асеновградско шосе. След като изготвят подробни устройствени планове, ще стане ясно колко имота трябва да се отчуждават.

Очаква се да бъде обявен търг за проектиране на кръговото кръстовище до караулката , както и на Източния обход до "Скобелева майка", с който ще бъде затворен външия ринг на Пловдив. Пътят е с дължина 5 км. и е проектиран преди няколко години от община Пловдив. Налага се препроектиране, защото и на този обект не са предвидени локални платна към имотите, обясни шефът на АПИ.

Ново задание и съответно нов проект ще се прави и за Околовръстното шосе до магистрала Тракия, стана ясно след срещата, на която присъстваха и кметовете на общините. И в този проект не не е взето предвид, че трябва да се осигури достъп до имотите. Други решения ще се търсят, например, за жп линията, която обслужва КЦМ. Целта е пътят да стане четирилентов, но и да не засяга драстично частните имоти.

Коментари