Подай сигнал

Спортният министър: Няма проблем с уговорени мачове

Спорт

от Дончо Донев 533 прегледа 0

Спортният министър: Няма проблем с уговорени мачове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев смята, че българският футбол няма проблем с уговорени мачове. Думите му дойдоха в част от изказване по темата за разменени обвинения между собствениците на трите водещи клуба Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев и Спас Русев.

"Аз не смятам, че има нагласени мачове, за пореден път го казвам. Българският футбол е един от най-чистите", заяви Кралев в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви. "В България за миналата година имаше съмнения само за един мач, имаше подаден сигнал, и то от ниското ниво, а не от висшия ешелон", добави той.
Преди седмици Ганчев обвини Домусчиев, че "пробива" играчи, съдии и отбори и че държи футболния съюз. Самият той призна, че като ръководител на "Литекс" в края на 90-те години е правил същото, но е осъзнал, че това не носи никакво морално удовлетворение. Освен това Ганчев призова ДАНС и прокуратурата да влязат в българския футбол, като загатна за финансови злоупотреби при шампиона. Домусчиев отвърна, че "Лудогорец" не се притеснява от проверки.

Кралев заяви, че не бива собственици и президенти на клубове да влизат в реториката на запалянковците, защото това подкопава престижа на футбола. "Ако има обвинения, нека се кажат. Има си съответния ред, по който да се проверят", добави министърът на спорта.

Коментари