Завръща ли се Казийски? Вижте какво каза Пранди

Италианецът покани в щаба си Андрей Жеков

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди заяви, че със сигурност ще проведе още един последен разговор с Матей Казийски, но шанса той да се завърне в тима е единствено на теория.
"Може да се каже, че посветих едно определено време за това да проуча възможността и да опитам, за да се върне Матей Казийски в националния отбор. Трябва да призная, че първоначално открих едно благоразположение от негова страна към това да проведем такъв разговор заради неговото отношение към мен. Но след близо 2 месеца, в които имаше всякакви коментари, изчаквания и така нататък, неговият финален отговор беше "НЕ!". Поради негови лични мотиви той не се чувства готов да бъде на разположение на националния отбор. Естествено, че до крайния срок, когато трябва да предадем окончателния списък от състезатели за Лигата на нациите остава на теория някакъв шанс той да промени решението си. Със сигурност аз ще проведа още един разговор с него, но..., защото смятам, че ще бъде плюс за световния волейбол играч от неговия калибър и с неговата класа, да се появи на сцената на най-високо ниво", коментира Пранди на дадената от него днес пресконференция.
"Ще имам доста асистенти. На първо място е Луиджи Пецоли, който ще е първи помощник и кондиционен треньор. Той беше мой асистент в Кунео и във френския Лион. Антонело Андриани ще е втори помощник, той е мой асистент в клубия ми отбор Шомон. Ще е ангажиран със статистическата и тактическата част на подготовката. Все още не е факт, но имахме разговори с Андрей Жеков, той бе поканен в щаба. Все още не се знае дали ще бъде част от екипа. Той е важна част от историята на този тим и може да бъде много полезен. Ще бъде опит за него. Скаутмените са двама българи - Борис Николов и Владислав Николов, които са били и до момента.
Легендарният Динко Захариев оглавява отново медицинския щаб. Христо Тодоров и Александър Върбанов са физиотерапевти. Ще прибавим вероятно още един кондиционен треньор, който ще остане с тази част от отбора, която ще бъде в София и ще се подготвя по определена програма. Това е един хомогенен щаб от хора, които познавам и с които съм работил. Тези хора имат качества и се надявам да свършим работа", коментира Пранди.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?