Следвайте ни

За животоспасяваща реакция: Кметът награди статистик на ВК Хебър

Плакетът е за смелост и геройство при спасяване на човешки живот

viber icon

Днес статистикът на Хебър Айкут Айдън беше награден от кмета на Пазарджик, Тодор Попов, за бързата му реакция по време на мача Хебър - Нефтохимик, когато пръв се притече на помощ на наставника Драган Иванов. Благодарение на смелостта и помощта на Айкут, Драго вече се чувства добре.

По информация на "Марица" интервенцията на Айкут е била животоспасяваща.

"Наградих го за проявена храброст и изключителен героизъм по време на полуфиналния двубой между Хебър и Нефтохимик за Купа България по волейбол! Той показа бързо мислене и адекватна реакция, благодарение на които помогна за спасяването на старши треньора на отбора - Драган Иванов. Защото тези неща стават бързо и ако няма бърза реакция, понякога завършват фатално. Така че моето отношение на уважение е към Аби, както ние го наричаме! Изключителен респект към него! Поради тази причина искам да го наградя с един плакет за проявена смелост и геройство при спасяване на човешки живот. Ние сме му безкрайно признателни. Още веднъж моите уважения“, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов при връчването на плакета на Айкут Айдън.

„Аз просто се опитах да помогна на Драган, за мен няма значение кой е бил в неговата ситуация, надявам се да няма нужда от мен за следващ път. Благодаря много за подаръка, оценявам го, не знам какво да кажа, аз просто помогнах, не съм герой“. С тези думи и присъщата му скромност Айдън благодари на кмета за отношението и вниманието към него.

"Благодарим и на нашия приятел Борис Халачев, мениджър на ВК Марица (Пловдив), който също се притече на помощ и не се отдели от треньора през цялото време.  Поздравления за наградата и добрия пример!, коментираха споделиха от своя страна от ръководството на ВК Хебър.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?