Следвайте ни

Волейболистките и Иван Петков са номер 1 за юни

viber icon

Волейнационалките на България и треньорът Иван Петков бяха избрани за №1 на месец юни в анкетата на Пресклуб "България". Причина за това е спечелената Европейска златна лига в Русе.

Елица Василева, Лора Китипова и Нася Димитрова бяха на церемонията, за да получат 13-ата награда за националките от 2001 година насам. Първото отличие дойде след спечелването на бронзовите медали на европейското първенство. Иван Петков получи приза за четвърти път – два пъти като треньор на Марица и два пъти като национален селекционер.

"От името на отбора благодарим за доверието и оценката за нас, каза Петков. – Няколко пъти казах, че в тима сме много амбицирани за европейското първенство. Имаме нагласа и мечти. Надявам се да се подготвим по най-добрия начин. Усеща се от първия ден емоцията и настроението. По никакъв начин не подценявам участието ни в Европейската златна лига. Тя беше начин да се подготвим за европейското. Да подредим отбора. Федерацията ни постави задача да спечелим турнира в Русе. За европейското нещата са ясни – трябва да направим запомнящо се представяне. Мисля винаги за първия мач. След това за следващия. Така нещата ще се подредят. На европейско първенство всеки ще дойде с най-добрите си състезатели. Всеки мач и всеки гейм е важен за световната ранглиста. Не е вече въпрос само за престиж. Искам да благодаря на федерацията за прекрасните условия, които ни осигурява. Подготовката ни протича по възможно най-добрия начин."

"Трябва да сме доволни от играта си и да направим максимално представяне, добави Василева. – Ако покажем възможностите си, ще имаме успех. Не искам да правя прогнози за европейското. Дано имаме силата и късмета във всеки мач. Имахме достатъчно време за почивка. През нея всеки успя да се излекува от леки травми, които имаше. Мисля, че всички сме здрави. Разбира се, има някои дребни оплаквания, но това е нормално.“

"Надявам се да сме здрави, заяви Димитрова. – Искам във всеки мач да дадем най-доброто от себе си. Да зарадваме публиката. Вярвам, че залата ще е пълна."

"Най-важното е, че целият отбор е много мотивиран, обобщи Китипова. – Подготвяме се по най-добрия начин за предстоящите мачове. Здрави ли сме, всичко ще си дойде на мястото."

Петков обяви, че предстоят два приятелски мача с Украйна следващата седмица. След това предстоят още по 2 срещи с Румъния и Полша непосредствено преди турнира. Всички двубои ще бъдат в Пловдив.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?