Волейболна свада в Пловдив

Голяма волейболна свада се разрази в събота в Пловдив след драматичната победа на Виктория Волей срещу гостуващия УНСС София с 3:2 във втория кръг от Висшата лига при мъжете. Треньорът на КВК Габров Любомир Герасимов, който е и изпълнителен директор на Локомотив Пд, заяви че шефовете на Виктория Волей Христо Драмов и Тодор Дапев са го нападнали с обиди, закани и заплахи. Ябълката на раздора е 17-годишният талант Венци Трифонов, който е възпитаник на Виктория Волей, но сега тренира с Локомотив. Според Герасимов състезателят вече няма договор с Виктория. Драмов обаче твърди противното и отрече да е отправял обиди, закани или заплахи към Герасимов. Продължение на своеобразното пловдивско дерби ще има още тази седмица, но на терена. В петък Виктория гостува на Габрово в мач от Висшата лига, а в неделя посреща Локомотив Пд при юношите старша възраст. Ето и гледните точки на двете страни в скандала:  

Драмов: Няма такова нещо!

Любомир Герасимов е пребит и лежи в хирургиите с черепно-мозъчна травма, пошегува се президентът на Виктория Волей Христо Драмов след обвиненията на изпълнителния директор на Локомотив. Никой не го е заплашвал. Целият разговор стана в присъствието на много хора и състезатели, които могат да потвърдят това. Казах му само, че не постъпва коректно в случая с Венци Трифонов и че състезателят няма право да тренира с Локомотив. Той има действащ договор с Виктория Волей - има решение на федерацията по този случай, което ще публикуваме още утре (днес) на официалния ни сайт и всеки може да го види. 6 години сме хвърляли труд и средства за изграждането на този волейболист, подписали сме договор до 18-годишната му възраст, който не е аматьорски и не може да бъде прекратен ей така. Всичко е регламентирано и Герасимов, който също така е и волейболен мениджър, би трябвало да знае как стоят нещата. Не може да се постъпва по този начин, още повече че имаме преотстъпени състезатели на Локомотив и отношенията ни трябва да бъдат коректни, допълни Драмов.

Герасимов: Заплашиха ме

След края на двубоя реших да поздравя шефовете на Виктория Волей за победата. Когато се насочих към тях, Христо Драмов и Тодор Дапев се нахвърлиха към мен с обиди и закани, заяви Любомир Герасимов. Заявиха ми, че съм откраднал техен състезател, което не отговаря и грам на истината. Става въпрос за младежкия национал Венци Трифонов. Момчето играеше във Виктория Волей, но през лятото разбрах, че иска да премине в Марек. После какво е станало, не знам. Доколкото разбрах, баща му Лъчезар Трифонов прекратил договора му с Виктория Волей и сега не играе никъде. Един ден бащата дойде при нас на Лаута и помоли Венци да тренира с Локомотив. При тази възрастова група родителите решават къде да бъде картотекиран един волейболист, който все още се води аматьор. За мен това момче е много добър волейболист и би трябвало да играе някъде - национал е. След мача Драмов и Дапев се нахвърлиха върху мен: Детето ще играе волейбол само във Виктория или никъде другаде! Щяло да ми се стъжни на мен, а детето няма да играе, защото те били силни във волейбола в Пловдив сега, допълни Герасимов.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?