Следвайте ни

ВК Хебър обжалва решението за служебния шампион Нефтохимик

viber icon

Ръководството на ВК Хебър подаде днес официална жалба срещу решението на УС на Българска федерация волейбол, с което за служебен шампион бе определен тимът на Нефтохимик(Бургас).

"Това решение е в разрез с Устава и правилника на Българската федерация по волейбол. Същите гласят, че шампион се определя само след изиграване на плейофи, а при извънредни обстоятелства се допуска промяна в дата/и на мачовете, но текстовете не съдържат норми, които да определят шампион по друг метод", сподели мотивите на клуба от Пазарджик председателят на УС Александър Иванов.

Той уточни, че по този начин БФВ е задължена да свика Общо събрание за разглеждане на жалбата.
"Управителният съвет на БФВ не е обсъдил собствения си Устав и вътрешните правила, в нарушение на които е взето обжалваното решение, създавайки опасен прецедент шампион да се определя по административен ред, по интернет, а не в спортната зала. Ще се борим за справедливо решение, защото всички ние - ръководство, състезатели и фенове го заслужаваме", каза Иванов.

Все още не е ясно в какъв срок Управата на волейболната федерация трябва да свика Общо събрание за разглеждане на казуса. От Хебър обаче намекнаха, че при евентуален негативен развой на събитията няма да спрат дотук и ще си търсят правата докрай.


 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?