102

ВК Хебър: Не сме частен клуб

Ръководството на ВК Хебър разясни в хронологичен ред за усилията, които е направило в търсенето на средства от община и спонсори през последните 3 седмици. Вече не е обществена тайна, че клубът от Пазарджик изпитва големи финансови затруднения и нормалното му функциониране е на път да се превърне във вегетиране. Управата на клуба повдигна завесата за широката публика посредством импровизирано студио от полето в спортна зала "Васил Левски", в което участваха президентът на клуба Александър Иванов, спортният директор Тодор Алексиев и членовете на УС Витка Дончева и Димитър Петков. 

"Веднага след изборите, ръководството, щаба и състезателите на клуба се срещнаха с новия кмет, Петър Куленски и неговия екип. На тази среща бе обсъдено състоянието на клуба, а г-н Куленски заяви преди всички, че възнамерява да помага и да запази високите цели на Хебър и занапред. 

От клуба бяха проведени десетки срещи със спонсори, различни бизнеси и компании, целящи намирането на допълнително финансиране, което да облекчи общинската субсидия. Подобни разговори бяха водени и от хора от екипа на новия кмет в координация с ръководството на Хебър. Няколко фирми проявяваха интерес да помагат във финансирането на клуба, а основно условие бе сигурност в лицето на Общината, което да подсигури бъдещето на волейболния клуб. 

На 20-и ноември (понеделник), представители на Управителния съвет на Хебър представиха на кмета Петър Куленски оптимизиран бюджет и разпределение на финансирането. Кметът се съгласи на помощта и изиска съвместна пресконференция, на която това да бъде обявено. 

На 28-и ноември, част от по-опитните състезатели на клуба и старши-треньорът на Хебър проведоха среща с Петър Куленски, за да получат повече яснота относно евентуалната подкрепа. На срещата кмета е отказал финансова подкрепа поне до месец февруари.

На 29-и ноември, президентът на БФВ, Любо Ганев, също направи среща с Петър Куленски и президента на Хебър, Александър Иванов. На срещата новият кмет на Пазарджик окончателно изрази становище, че поради лошото финансово състояние в Община Пазарджик клубът не може да разчита на подкрепа, която не може да бъде гарантирана и занапред. 

Относно редица публикации в медии и социални мрежи, бихме искали да уточним и следното - Волейболен клуб Хебър не е частен клуб. Волейболен клуб Хебър е Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, а Управителният съвет не разпределя печалба и не получава възнаграждения. Всички средства се използват единствено и само за целите на Сдружението", стана ясно от излъченото онлайн тв студио на ръководството на ВК Хебър.

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?