Следвайте ни

ВК Хебър е за Суперлига с две осмици

viber icon

Ръководството на ВК Хебър обяви позицията си по дискусията за формата на следващото първенство в Суперлигата. 

Председателят на УС на "тигрите" - Александър Иванов обясни защо в Пазарджик ще подкрепят идеята за редовен шампионат с две осмици.

"Като клуб винаги сме се старали да бъдем иновативни, да бъдем модерни и да предлагаме интересен продукт на нашите фенове.

Първоначалните ни намерения за запазване на 12 отбора в Суперлигата и последващо намаление на 10 отбори също бе аргументирано със западните тенденции.  След задълбочени разговори, кореспонденции и дискусии в последните седмици си даваме сметка, че вълната за промяна във волейбола трябва да бъде подкрепяна, а въвеждането на нов формат ще бъде добра възможност да предложим по-добър цялостен продукт. Хебър винаги се е радвал на сериозната подкрепа на своите фенове, затова считаме, че разширяване на формата и създаване на повече конкуренция ще даде възможност на повече хора да станат свидетели на най-успешния колективен спорт в България.", е мнението на Иванов.

"Въпреки че като клуб наистина бяхме ощетени с прекратяването на първенството, считаме че справедливостта е на страната на отборите от дъното на Суперлигата и върха на Висшата лига, защото първенството така и не завърши."

В Хебър се надяват новия формат да повлияе положително на българския волейбол, защото голяма част от волейболните хора застават зад него.

"Много от клубовете имат нужда от раздвижване, както и самата федерация, така че се надявам това да донесе искания резултат.", завърши Александър Иванов.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?