В София: Хебър записа 9-та победа след 3:1 срещу ЦСКА

Девети успех от началото на сезона записа волейболният тим на Хебър, който тази вечер победи като гост с 3:1 ЦСКА. Срещата беше от 11-тия кръг на Първата осмица на Суперлигата. В отделните части "тигрите" се наложиха след 27:25, 22:25, 25:19 и  25:18 в мач, игран в зала "Васил Симов". 

Хебър започна мача с променен състав. На поста либеро този път титуляр бе Добромир Иванов, а Пламен Шекерджиев замести Александар Ляфтов.  

Срещата бе интригуваща от самото начало - битката се завърза от първата част, но истинската интрига бе във втория гейм, в който ЦСКА успя да наложи волята си. Постепенно хебърци намериха верния ритъм и не го изпуснаха до края. 

Двубоят стартира под доминацията на гостите от Пазарджик, но след това силите се изравниха. Последва игра на амплитуди, но в крайна сметка пазарджиклии се пребориха за успеха. 

Във втората част Хебър започна ударно, но постепенно разликата намаля и се стопи съвсем. Домакините заиграха по-добре в атака, докато не поведоха и не изпуснаха инициативата докрай. 

Това вдъхнови момчетата на Сашо Попов и те продължиха възходящата си линия. Пазарджишките състезатели обаче бяха по-мобилизирани и рискуваха максимално, което даде резултат. Оформи се стабилна преднина и тя даде спокойствие на "тигрите", а с това и победата в гейма. 

Четвъртата част премина под диктовката на гостите, които не допуснаха особена съпротива от съперника. Така Хебър се поздрави с деветия си успех в Първата осмица. 

Най-резултатен бе Брадли Гънтър с 23 точки (2 аса, 2 блокади), със 17 точки завърши Николай Къртев (2 аса, 5 блокади). За съперника Димитър Димитров бе над всички с 29 точки (2 аса, 3 блокади). 

С успеха си в София хебърци продължават да са лидер в класирането с 27 точки (9 победи, 2 загуби), "червените" са седми с 6 точки (2 успеха, 7 поражения). 

Идния четвъртък Хебър посреща у дома Монтана, който в друг мач от 11-тия кръг тази вечер удари Нефтохиик като домакин с 3:0.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?