102
Следвайте ни

Треньорът на Монтана: Хебър трудно ще загуби в България

viber icon

Наставникът на ВК Монтана Даниел Пеев бе реалист след загубата на водения от него тим срещу Хебър в Пазарджик с 3:0 на старта на волейболния шампионат. 

"Момчетата се стараха да играят на максимума от началото до края и се бореха, но възможностите ни на този етап са тези. Специално на блокада не бяхме добри, в задната част на полето също имаше доста брак, но всичко това във времето ще добие по-добър вид", коментира Пеев. Той обясни и причините за разлома между двата тима. 

"Хебър чисто игрово е доста по-напред от нас, защото те стартираха по-рано подготовка, а играят и в Шампионска лига. Ние пък тепърва започваме да трупаме игрова подготовка. Имаше периоди, в които играхме като равен с равен, но после наши неточности от не толкова сложни топки водеха до позитивни серии на Хебър. За отбор, който не е на нужното игрово ниво това са нормални неща. Надявам се, че следващия път като се срещнем в този противник да бъдем доста по-близо до тях чисто игрово", заяви старшията на Монтана. Той прогнозира, че на родна сцена Хебър трудно ще сбърка някъде.

"Съставът на Хебър има широчина и очевидно е правен с мисъл за участие в родния шампионат и евротурнирите. В България не знам дали някъде биха имали проблеми освен, ако някъде драстично не подценят ситуацията. Ние пък сме в пълен вид едва от 10 дни и все още двамата кубинци не са в добра форма. Те се върнаха от световното първенство с травми заради липсата им на подготовка там. Предпочетох да ги излекуваме напълно за да не ги влачим през целия сезон, а им трябва период на адаптация към отбора и начина, по който играем ние.

Тази година форматът на първенството е различен, а доста отбори предявиха амбиции и претенции в челно класиране и за нас ще бъде още по-трудно да задържим миналогодишните позиции", завърши коментарът си Дани Пеев.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?