64

Ти да видиш! Волейболният Марек се мести в Пловдив

Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион-Ивкони, който е четирикратен шампион на България, напуска Дупница окончателно. Това стана ясно днес официално, след провеждането на Общо събрание на клуба, в което бе заложена точка за смяна на името и седалището на тима.

„Взето бе решение, че мъжкият отбор на Марек няма да продължи в Дупница, след края на сезона. Ще вземем някои от младите състезатели, които са към него. Другите остават в общинския клуб, който ще бъде създаден“, заяви за BGvolleyball.com мениджърът на ВК Марек Людмил Найденов.

„Ще направим жест към всички деца и ще изкараме всички първенства при подрастващите докрай и в юношеското и в девическото направление. Те са се трудили и го заслужават. Треньорите също ще останат да завършат със своите селекции състезанията. Не сме длъжни, но ще го направим. Имаме шест отбора в отделните възрасти, изискват се средства за тренировъчен процес, пътувания, състезания и храна. Най-лесно ни е през март да се преместим с мъжкия отбор, но няма да го направим и ще си изпълним ангажимента към подрастващите“, каза още клубния шеф.

Людмил Найденов коментира пред BGvolleyball.com темата за бъдещето:

„Гледаме в посока Пловдив. По-късно ще бъдат обявени подробности, както и под какво име ще продължи отборът ни.“

Припомняме, че до тази ситуация се стигна вследствие на възникнал конфликт между кмета на Дупница и президента на ВК Марек Ивайло Константинов. Той прерасна в скандал, ситуацията се задълбочи, което пък доведе до решение на ръководство да премести мъжкия отбор в друг град.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?