Следвайте ни

Слободан Милошевич оглежда Колодрума, решава за Европейското по волейбол ВИДЕО

viber icon

Слободан Милошевич пристигна в Пловдив, за да инспектира дали зала Колодрума отговаря на всички изисквания за провеждане на Европейското първенство по волейбол за жени 2021г. Сърбинът, който е технически делегат от CEV, огледа колко са седящите места, има ли лед осветление, както и дали има достатъчно голямо отстояние от трибуните. На отстоянието между трибуните и игрището ще се намират журналистите и техническите лица, ако спортната зала, приеме домакинството.

„Залата отговаря на всички изисквания. Тя е добре позната на делегатите, тъй като тук са се играли и други международни волейболни мачове. Лично аз като представител на федерация и Волейболен клуб "Марица" се чувстваме много комфортно в тази зала. Надяваме се, и другите отбори да се чувстват също така . Жребият още не е изтеглен, така че не знаем кои ще е в нашата“, каза Борис Халачев, който отговаря за международната дейност на Българската федерация по волейбол.

Изискването за провеждане на първенство от такъв висок ранг е седящите места да са минимум 5000. Капацитетът на Колодрума е по-голям – в него се побират 6062 души. Друго важно условие е светлините да могат да се управляват дистанционно. На европейските делегати беше демонстрирано как осветлението може да бъде пускано и загасяно с помощта на таблет. Слободан Милошевич беше придружен от хърватката Мая Поляк, която отговаря за организационната част на събитието. 

До месец европейските делегати трябва да решат дали многофункционалната зала ще бъде домакин на Европейското първенство за жени по волейбол. 

През годините Колодрума е приемала мачовете на ВК „Марица“ от Шампионска лига, на Националния отбор на България за мъже от Лигата на нациите и на Националния отбор за младежи на Европейско първенство.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?