След нова драма срещу Монтана: Хебър ще играе финали за титлата

Волейболният тим на Хебър си извоюва правото да играе финална серия за държавната титла в Суперлигата при мъжете, след като в Пазарджик победи в третия мач от 1/2 финалния плейоф Монтана с драматичното 3:2(25:19, 25:21, 20:25, 21:25, 16:14). Двубоят в зала "Васил Левски" продължи над 2 часа.

Така още в неделя пазарджиклии ще се изправят срещу Нефтохимик(Бургас) в Епизод I от решителните битки за трофея. Там крайният победител ще бъде излъчен след 3 победи от 5 мача. 

Играта започна равностойно, след което домакините от Пазарджик поведоха благодарение на два аса на Александар Ляфтов. Възходящата линия на "тигрите" продължи през цялото време, като имаха превес във всички елементи. Монтанчани пък допуснаха повече грешки и това неминуемо оказа своето влияние върху резултата. 

Във втората част Хебър излезе напред от самото начало. Доминацията му продължи въпреки опитите на съперника да стопи разликата. Състезателите на Александър Попов бяха по-добрият отбор и закономерно увеличиха аванса си. 

Не така започнаха нещата за пазарджиклии в третия гейм - гостите се откъснаха с добра преднина, която се запази през цялото време. 

Четвъртата част се оказа решаваща - след игра на амлитуди състезателите от Северозапада поеха инициативата. "Тигрите" оказаха съпротива, но не успяха да преодолеят съперника. Това от своя страна даде спокойствие на монтанчани и резултатът бе изравнен. 

Срещата влезе в тайбрек. Там домакините поведоха, но бяха догонени от момчетата на Даниел Пеев. Борбата бе за всяка топка и всяка точка, напрежението бе пълно. Хебърци оформиха преднина, но веднага бе наваксана от Монтана. Битката продължи и след това, но нервите на водения от Александър Попов тим се оказаха по-здрави и след 16:14 "тигрите" грабнаха победата с 3:2.

Така на 11 и 12 април от 17:00 ч. Хебър ще домакинства в първите два финални плейофа срещу Нефтохимик, които отново ще бъдар излъчени по Диема спорт 2. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?