102
Следвайте ни

Скромни постъпления за Хебър от Шампионска лига

viber icon

Около 25 000 лв.(12 500 евро) е заработил волейболният тим на Хебър след края на трите квалификационни кръга за класиране в груповата фаза на Шампионска лига, научи "Марица". 3500 евро се полагат на "тигрите" за победата и поражението от испанския Гуагуас(Лас Палмас), 5000 евро идват от успеха и загубата срещу Шахтьор(Солигорск), а 10 хиляди в резултат на двете победи над Олимпиакос(Пирея). Това прави общо 18 500 евро. От въпросната сума обаче се приспадат по 2 хиляди евро такса за участие. Така нетния приход на пазарджиклии след 6-те срещи от квалификациите е 25 хиляди лева. Отделно от това са разходите на клуба за участие във въпросните мачове - самолетни билети, нощувки, храна, както и таксите за картотекиране на състезателите в централата.

Влизането на хебърци в основния етап на Шампионската лига е съпроводено с такса от 25 хиляди евро, която ръководството на Хебър трябва да преведе по сметката на CEV преди първата официална среща.

След това всяка победа над Ястрежебски(Полша), Рьозеларе(Белгия) и Фридрихсхафен(Германия) може да донесе по 7500 евро. Поражение в тези мачове пък ще бъде компенсирано с утешителни 3 хиляди евро.

Евентуални 6 победи се равняват на общо 45 хиляди евро, а в най-лошия случай - 6 поражения - на 18 хиляди евро. 

По-сериозни финансови постъпления Хебър ще инкасира едва, ако успее да преодолее група "А" на Шампионска лига. В тази фаза победата е оценена на 10 хиляди евро, а поражението - 4 хиляди.

Най-големите стимули са във финалите. Шампионът ще получи 500 хиляди евро, загубилият мача за титлата - 250 хиляди, а достигналите до полуфиналите - по 125 хиляди евро.

От всичко посочено става ясно, че за разлика от футболната надпревара, където пробив до групите на мечтаната Шампионска лига носи милиони в банковите сметки на отборите, при волейбола ситуацията е несравнимо по-различна и добри постъпления получават само шепа тимове. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?