102

Селекцията на шампионите: Хебър обновява половината си отбор

Волейболният шампион Хебър ще освежи сериозно мъжката си представителна гарнитура за следващия сезон в Супер волей, научи от свои източници "Марица". 

Кои си тръгват?

От ръководството на пазарджишкия тим вече официално обявиха раздялата с Брадли Гънтър, който по наши сведения ще продължи кариерата си в турския Бурса. Другият диагонал - Дейвид Кръстев, когото "тигрите" привлякоха от Дунав през миналото лято ще бъде преотстъпен извън Пазарджик за да трупа опит. С хебърци се разделя и македонецът Гьорги Гьоргиев. Наши източници допълват, че кариерата си на друго място ще продължат още Иван Станев(Нефтохимик), Теодор Тодоров(Дея) и Николай Къртев(Монтана, Левски или чужбина). Стойко Ненчев може да остане в клуба на друга позиция при мъжете или в школата. От ръководството на клуба пък вече обявиха официално оставането за още един сезон на Петър Каракашев, Виктор Йосифов и Тодор Алексиев. "Марица" научи, че при "тигрите" за още един сезон поне остават също Пламен Шекерджиев, Якопо Масари, Мартин Симеонов и Теодор Салпаров. 

Лятната селекция

 Шарена палитра от чужденци и местни, но известни волейболисти ще представлява лятната селекция на ВК Хебър. Трансферна цел номер 1 е привличането на диагоналът Симон Хирш от немския Фридрихсхафен. 30-годишният нападател е спряган за заместник на добилият почти статут на легенда в Хебър канадец Брадли Гънтър. 

Друга цел на хебърци е разпределителят Александер Туш, който за последно се подвизаваше в Нефтохимик(Бургас). 

Хебър си връща от ЦСКА преотстъпеният за 1 година блокировач Иван Латунов, а в Пазарджик се очаква да акостира и националът Николай Николов от Нефтохимик. 

В ролята на диспечер ще бъде привлечен и пазарджиклията Добромир Димитров от ЦСКА. Очаква се с Хебър да подпише и болокировачът Илия Петков от Сан Кентен(Франция). 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?