64

Ясни съперниците на Виктория Волей в "А" НВГ сезон 2022/23

Виктория Волей ще участва в група Б на "А" Националната волейболна група при мъжете. Това стана ясно след тегления жребий. В тазгодишното мъжко първенство ще участват общо 16 отбора, разпределени в 3 три групи.

Освен Виктория Волей, в Група Б са още тимовете на  Раднево Волей, Сливен Волей, Марица Белово и Ботев (Ихтиман).

В Група А са: ВЕЛ Волей (Велико Търново), Осъм (Ловеч), Олимпиец (Плевен), Локомотив (Червен бряг), Козлодуй, Троян Волей и Тетевен Волей.

В Група В са Волов 2020 (Шумен), Велики Преслав, Елит (Силистра) и Перун (Варна).

Ще се играят двустранни срещи по кръгова система - "Всеки срещу всеки" на разменено домакинство есен/пролет, определена по систмата "Бергер".

След изиграването на двустранните срещи се извършва класиране на отборите в групите. Отборите, класирали се на първите две места в трите групи се разпределят в три плейофни двойки по следната схема: 1А – 2Б, 1Б – 2В, 1В – 2А

Играе се до две постигнати победи от максимално три изиграни мача. По-предно класираните отбори от всяка група имат право да определят реда на домакинствата в плейофните серии. При достигане до трета, решаваща среща, отборът с по-предно класиране е домакин.

Победителите от трите плейофни серии се класират за тридневен финален турнир, в който играят по системата „всеки срещу всеки“ за разпределяне на местата от 1 до 4. Загубилите три отбора участват в допълнителен тристранен турнир, победителя от който става четвъртия участник във финалния турнир.

Победителят от финалния турнир е шампион на АНВГ сезон 2022/23 и придобива право за участие в НВЛ – Висша лига за сезон 2023/24 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?