Предсрочно: Хебър взе директна виза за Държавното

Отборът на Хебър (Пазарджик) се класира директно за участие в държавните финали по волейбол на България за юноши под 20 години, кръг преди края на сезона.

"Жълто-сините" са безапелационен лидер във временното класиране на предварителна група "В". 

В мач от предпоследния кръг на шампионата "тигрите" победиха основния си противник за директна промоция - Виктория Волей с 3:1 (25:13, 19:25, 25:21, 25:22), като срещата се игра в СОУ "Цар Симеон Велики" в града под тепетата. 

Така пазарджиклии събраха в актива си 27 точки (9 победи), докато "викторианците" са втори с 19 точки (6 успеха, 3 поражения). 

Волейболистите на Родопа (Смолян) записаха втора поредна и общо четвърта победа в шампионата, след като се наложиха драматично като домакини над Локомотив (Пловдив) с 3:2 гейма.

Така смолянчани взеха реванш от съперника за поражението от четвърти кръг с 0:3 гейма. 

Представителите на Смолян са четвърти с 11 точки (4 победи, 4 загуби), пловдивският тим е трети с 15 точки (5 успеха, 4 поражения). 

Състезателите на Левски (Карлово) се поздравиха с победа след четири поредни загуби, като надиграха категорично състава на Пан Волей (Панагюрище) с 3:0 гейма. 

Двата отбора заемат петата и шестата позиция съответно с 6 (2 победи, 7 загуби) и 0 точки (8 поражения). 

Първенецът от крайното класиране на група "В" получава директна квота за държавните финали за юноши под 20 години.

Следващите два тима в класирането, съответно вторият и третият ще играят на допълнителни квалификации за държавни финали.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?