Подкрепете Марица срещу най-титулувания тим във волейбола

Ще трябва да излъжем Динамо Москва с хитрина, тъй като е ясно, че физически отстъпваме на съперничките си, каза либерото на Марица Жана Тодорова ден преди мача от волейболната Шампионската лига.

Жълто-сините посрещат в Колодрума най-титулувания отбор на континента (11 отличия)утре, 27 ноември, от 18:30 часа.

Шампионският двубой между най-добрите в България и Русия е от втория кръг в Група E на волейболната надпревара.

Освен 11-те си титли, Динамо има и пет загубени финала. Впечатляващата визитка на рускините включва още 14 шампионски титли на СССР и седем на Русия, четири национални купи на СССР и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. Тимът е неизменен първенец на страната си за последните четири сезона. В момента обаче е едва седми във временното класиране в руската Суперлига с актив от две победи и осем точки от общо шест изиграни мача.

Звездата в състава на старши-треньора Александър Сукомел е капитанът на отбора Наталия Гончарова. 196-сантиметрова състезателка на поста диагонал е световна и двукратна европейска шампионка с националния тим на Русия и има множество индивидуални награди от престижни състезания.

В състава на Динамо солидно присъствие имат и две чужденки – разпределитеката на националния отбор на САЩ Лорън Карлини, която тази пролет спечели Шампионската лига с предишния си тим от Италия – Игор Горгондзола (Новара), и опитната посрещачка на чешкия национален отбор Хелена Хавелкова.

В първия си мач в Шампионската лига за сезона, Динамо победи у дома другия руски тим в Група Е – Уралочка-НТМК (Екатеринбург), с 3:1 гейма, като Гончарова се отчете с цели 26 точки, от които три блокади.

От своя страна Марица допусна четиригеймова загуба при гостуването си на френския РК Кан (Кан). За жълто-сините това е трето поредно участие в груповата фаза на Шампионската лига, като през предишните два сезона имат само една победа – през февруари в Колодрума над френския Безие.

Момичетата на старши-треньора Владимир Орлов са наясно, че са в ролята на аутсайдери, но това е и един нетипичен начин  да се възползват от ситуацията и да се преборят за победа.

Съдии на двубоя утре вечер ще бъдат Агниешка Михлиц от Полша и Стефан Бернстрьом от Швеция, а делегат на ЦЕВ – Драгомир Герасимович от Сърбия. 

Припомняме, че билетът за срещата е 10 лева (има и ВИП - 20 лева). Волейболистките на Марица се надяват на вашата подкрепа. "Нуждаем се от шума в залата, нуждаем се от феновете", признава центърът на Марица Дженифър Крос. 

Заповядайте утре в Кодрума, момичетата заслужават вашата подкрепа. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?