Пловдивчанин е новият треньор на ВК Хебър

Договорът на Иванов е за 2 месеца

Опитният волейболен специалист Драган Иванов е новият старши-треньор на ВК Хебър. Той поема поста от Атанас Петров, с който по-рано днес ръководството на тима от Пазарджик се раздели по взаимно съгласие. Пловдивският специалист ще води отбора на "тигрите" до края на сезона. Формално това е датата 18-ти април, когато трябва да се изиграе последния мач от финалната серия за титлата, в случай, че се стигне до там.  

Петър Костадинов пък ще е другото ново лице в щаба на Хебър. Други кадрови промени на този етап не се предвиждат.

Драган Иванов не е чуждо тяло в Хебър. Припомняме, че през месец юни на 2019-та година той се присъедини към волейболната школа на пазарджишкият тим като главен методист.

Волейболният специалист се слави като откривател на таланти и един от най-добрите при работата с подрастващите. 

Той бе част от екипа на ВК Виктория Волей(Пловдив).  

Иванов е бивш национален селекционер на юношеската и младежка репрезентация, има и дългогодишен опит като волейболист и ръководител на различни гарнитури.

Треньорската си кариера той започва в Локомотив (Пловдив), а от 2003 година до момента Драган Иванов е ключова фигура в изграждането на едни от най-успешните български волейболисти израснали във Виктория Волей. 

Опитът му с националните юношески отбори на България датира от 2000 година, а едно от най-големите му постижения е престижното 4-то място с Младежкия национален отбор до 23 години на Световното първенство през 2013 година в Бразилия. 

С назначаването на Драган Иванов за старши-треньор на мъжката гарнитура ръководството на Хебър търси и елемент на приемственост, тъй като пловдивският специалист е наясно с обстановката в тима и няма да се нуждае от излишно време за адаптация.

Драган Иванов ще изведе хебърци за първи занимание под негово ръководство още тази вечер в спортна зала „Васил Левски”. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?