Петров: Първото място ни дава спокойствие

Треньорът на ВК Хебър Атанас Петров не скри задоволството си от факта, че воденият от него тим много бързо се е върнал на пътя на успеха след загубата от Левски с 1:3 в сряда.

"Срещу Нефтохимик Брадли Гънтър ни носеше в атака със своите 70%, а това, че е сбъркал 3-4 сервиса е рискът, който поемаме. Важното бе да е спокоен, защото той много си мисли грешките. Момчетата на почти 100% изпълниха тактическите задачи. Имаме много блокади - 14 точки от блокада, а позитивните блокади са над 30, така че това е един от елементите, които много ни помогна", отчете Петров.

„Резултатът от този сезон ще бъде от моментната форма, здравето на състезателите и отборите. Вижда се, че всички отбори имаха спадове заради болести и контузии, след тази дълга пауза през лятото и това обездвижване. Всички отбори са така, има много травми навсякъде, така че накрая на шампионата отборът-фаворит ще бъде този, който бъде най-здрав и в най-добра физическа форма.

Това, че имаме преднина в победите и точките нищо не означава. Не дай си Боже, някой да се разболее или някоя контузия, ще обърка много от мачовете. Имаме гостуване в Дупница, имаме гостуване в Разлог, а това са трудни двубои, но ние трябва да играем в всеки мач за победа. Но определено имаме едно предимство, което ще ни даде едно спокойствие".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?