Първо в "Марица": Волейболът покани сръбска легенда за треньор

Голямата легенда на сръбския волейбол Никола Гърбич е поканен за селекционер на българския национален отбор за мъже, научи "Марица". Столът на Силвано Пранди се клати сериозно сред 13-те загуби в Лигата на нациите.

Гърбич, виртуозен разпределител, беше в основата на олимпийската титла на Сърбия преди 21 години. Сега е треньор на италианския Перуджа. Той има куп медали и като играч и като треньор,  успя да спечели начело на Сърбия Световната лига през 2016 г.

Две от титлите на игрището Никола извоюва с нашия Владимир Николов. Именно Владо е в основата на офертата към сърбина. Двамата са големи приятели, а Гърбич се върна до мрежата специално за бенефиса на българина.

Вчера президентът на федерацията Любо Ганев се зарече, че Пранди ще остане още година, но знаем, треньорските смени в в спорта идват от нищото.

„За мен Николай Желязков ще е следващият треньор на България. Идеята бе след световното първенство през 2022 година той да е треньор на тима. Той да си поеме отбора. До Европейското първенство няма какво да мислим. Ние започваме подготовка след 20 дни... Евентуално ако има някакви разговори, ще ги направим след европейското“, заяви Любо Ганев пред Нова телевизия.

Предстои да видим дали Никола Гърбич ще отговори положително, променяйки събитията.


 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?