1553

Първо в "Марица": Казийски казва НЕ на националния отбор

Матей Казийски ще каже "НЕ" на завръщането в националния отбор на България по пътя към Олимпиадата в Париж. Това се твърди в материал на библията "Гадзета дело спорт", посветен на представянето на българската звезда в Суперволей (Милано). Авторът Джанлука Пасини е перо номер 1 в Италия на тема волейбол и може да му се вярва.

Иначе статията засипва със суперлатива 38-годишния Матей, който преди броени дни вдигна поредната шампионска титла с Тренто. Той е наречен "волейболна енциклопедия". В Милано са убедени, че Казийски има още няколко топ сезона пред себе си въпреки напредналата възраст.

В клуба не си правят илюзията, че ще гонят веднага титлата. Президентът обяснява как ролята на Казийски е да обедини съблекалнята, където 3 от момчетата могат да му бъдат синове. Тимът от Милано обаче иска да стартира победен цикъл, както направи Тренто през 2008 година, привличайки универсалния български волейболист.

В материала се твърди още, че Матей е избрал Италия за страна, в която ще остане да живее. Самият волейболист потвърждава, че Тренто му е на сърцето, но там обявили подмладяване, а той не искал да остане като резерви с по няколко минути на мач.

Припомняме, селекционерът Пламен Константинов направи последен опит да върне Казийски в националния отбор в битката за Олимпиадата в Париж. За първи път от години Матей даде сигнали, че може да размисли, но явно ще откаже. Той напусна националния през 2012 година в солидарност със селекционера Радо Стойчев, който влезе в жесток конфликт с федерацията.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 2 оценки
4/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Сухи клони за ръце

Сухи клони за ръце

31.05.2023 | 16:39

Корем няма, мозък също, а дърта, що е то.. колко е хубаво да има такива хора като Казийски...!

Отговори
1 0
Фен

Фен

30.05.2023 | 12:38

И аз бих постъпила така, не може да бъде само той, опората, айде молим....!

Отговори
4 2
Каспар Симеонов

Каспар Симеонов

30.05.2023 | 17:10

А какво стана с тази отрепка Данчо Лазаров,който го изгони?

Отговори
3 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.05.2023 | 11:44

Талантлив Човек и Спортист

Отговори
6 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?