61

Нов селекционер на националния отбор по волейбол

Николай Желязков е новият селекционер на националния ни отбор по волейбол за мъже. До сега той бе помощник на италианеца Силвано Пранди. Желязков утвърден на поста на заседанието на Управителния съвет на БФ Волейбол, което се проведе днес. 

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев благодари специално на досегашния селекционер Силвано Пранди и му пожела успех.

Очаква се новият селекционер Николай Желязков да разчита на изцяло български щаб като само може да се разчита на чужденец за кондиционен треньор на отбора. 

Желязков по всяка вероятност ще дебютира начело на България в турнира на Волейболната лига на нациите през 2022 година, а най-важното състезание за годината е световното първенство за мъже в Русия през есента.

“С президента на БФ Волейбол Любо Ганев се договорихме да водя отбора в този олимпийски цикъл до края на Игрите в Париж 2024. До няколко дни ще обявя и щабът, с който ще работя. Идеята ми е той да е изцяло български. Единствено кондиционния треньор може да е чужденец”, коментира пред Спортал Желязков.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?