64

Назначиха Гибона за селекционер на България

Както "Марица" първа писа, Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Това реши с мнозинство Управителният съвет на БФВ, който днес се събра в офиса на централата, за да гласува кой да наследи подалия оставка Николай Желязков и да вземе още важни решения за федерацията. Другите кандидати за поста бяха Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани.

След 5 кандидатури финалният спор бе между Константинов и Стоев, с по-голяма част от гласовете спечели първият. 

Договорът на Константинов се очаква да бъде за три години, но тепърва ще се уточнява. Вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Давид Давидов обяви, че не искат да ангажират треньора и играчите с високи очаквания. 

"Целта за следващата година е запазване на мястото в ВНЛ по възможност в осмицата на Европейското, на което страната ни е домакин и като цяло - каквото сябя покаже", коментира вицепрезидента Давид Давидов. 

Относно срока на договора - "целта ни е тригодишен договор, но тези параметри тепърва ще ги коментираме с Пламен", допълни Давидов. 

Следващата година е изключително важна за България с участие на Лигата на нациите, домакински Европейско първенство и олимпийска квалификация за Париж 2024.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Федерация на Смеха!

Федерация на Смеха!

14.10.2022 | 13:48

А тези на снимката от коя флоура и фауна са!Може би Слона,Маймуната,Патката и Жабока!

Отговори
4 1
ХА ХА ХА ХА

ХА ХА ХА ХА

14.10.2022 | 13:28

Оттук насетне ще мачкаме Гибралтар и Андора безпроблемно!

Отговори
4 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?