Монтана и Хебър оставиха развръзката за Пазарджик

Северняците спечелиха с 3:2 мач, който не бе за хора със слаби сърца

Волейболистите на Монтана вкараха полуфиналната серия в Суперлигата в трети мач, след като в драматичен двубой надделяха трудно над Хебър (Пазарджик) с 3:2 (23:25, 25:23, 14:25, 25:18, 15:13). Вторият двубой помежду им се игра в зала "Младост" в северозападния град и не бе за хора със слаби сърца.

С основна роля за успеха на Монтана бе 220-сантиметровият диагонал на домакините Максим Сапожков, койти изигра фантастичен мач.

Мачът бе изпълнен с интрига и куп перипетии, като двата отбора си разменяха волейболни аргументи до последно. Надлъгването  приключи в тайбрека, където емоциите надделяха и домакините се възползваха от това. 

Монтанчани тръгнаха ударно в срещата, като поведоха с 4:0. Ключов бе именно началният удар на руския волейболист, който отбеляза две точки от този елемент. Доминацията на Монтана продължи и след това, но "тигрите" подобриха играта си и успяха да пречупят съперника. 

Възходящата им линия продължи и впоследствие, но тимът от Северозапада отново използва своя коз в лицето на Максим Сапожков и обърна нещата в своя полза. Волейболистите на Даниел Пеев взеха превес, макар и крехък, но бе достатъчен за спечелването на гейма впоследствие. 

Съвсем различно се разви третата част. Игровият ритъм на Хебър се промени, като започна повече от категорично и не отпусна хватката до края. Предимството на момчетата на Александър Попов бе пълно и във всички елементи, което неминуемо оказа своето влияние върху развоя на гейма. 

Двата отбора започнаха равностойно в решителния четвърти гейм, след което гостите поеха инициативата. Монтанчани обаче оказаха страхотна съпротива и реализираха няколко поредни точки, успявайки да поведат за пореден път в срещата. От щаба на Хебър направиха промяна в състава - Пламен Шекерджиев зае мястото на Александър Ляфтов, а Мартин Симеонов замени Тодор Алексиев. Положението обаче се запази и домакините продължиха да натискат с атака. Мачът влезе в тайбрек след убедителна преднина на състезателите на Даниел Пеев. 

Това обаче мобилизира Хебър още повече и в решителния гейм състезателите на Александър Попов бяха безапелационни. След като "тигрите" поведоха с 6:0, монтанчани отново вкараха в действие атаката и се доближиха на точка от противника. Това изправи на нокти хебърци, но ги и вдъхнови. Еуфорията до приближаващия край на мача обаче доведе и до грешки, което даде аванс на домакините. Максим Сапожков за пореден път бе герой за отбора си, отбелязвайки два поредни аса. Момчетата на Даниел Пеев имаха мачбол, но той бе неутрализиран от атака на Александър Ляфтов. Това обаче не попречи на домакините да направят всичко възможно да вземат успеха и в крайна сметка го постигнаха. 

Така серията влиза в трета среща, която ще се проведе на 8 април (четвъртък), в Пазарджик. 

Най-резултатен бе Максим Сапожков с 25 точки (7 аса!, 1 блокада), капитанът Радослав Попов добави 17 точки (1 ас, 1 блокада). С 15 се отчете националът Стефан Чавдаров (1 ас, 6 блокади!). За съперника Брадли Гънтър приключи с най-голям актив - 24 точки (3 аса, 2 блокади), Александар Ляфтов се отчете с 16 точки (4 аса, 2 блокади). 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?