61

Момиче от "Марица" триумфира с титлата на Италия по волейбол

Имоко Конелиано Волей с бившата капитанка на "Марица" Христина Вучкова в състава си триумфира за пети път с шампионската титла в женското волейболно първенство на Италия, след като на финала победи с 3:2 гейма (25:20, 23:25, 25:21, 21:25, 15:8) Монца. „Пантерите“ трябваше да преодоляват няколко критични момента, за да спечелят титлата.

Имоко Волей загуби втория гейм, въпреки че имаше преднина от 8 точки (21:13). Съперникът им от Монца успя да направи серия от 10:0 и да обърне развоя на втората част.

Но „пантерите“ показаха, че са свикнали да излизат успешно от критични ситуации и след поредната дупка успяха да спечелят третия и петия гейм, за да триумфират с титлата. Монца демонстрира много силна игра в защита.

„Много съм щастлива, че съм част от този успешен отбор! Изключително тежък сезон с много, контузии и наистина никой и не предполага колко е изтощително, физически и психически достигането до този медал! Тази година италианското първенство е на изключително високо ниво и всеки мач беше като последен, много изненади, много разочарования и за това и днес почти до края не се знаеше дали ще успеем. За това е и толкова специално и сладко“, сподели Христина Вучкова пред dsport.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?