Мартин Стоев: Този медал ми е по-скъп от онзи с мъжете

Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол до 19 години Мартин Стоев бе изключително щастлив при завръщането от Световното първенство в Иран, където възпитаниците му спечелиха сребърните медали. 

"Момчетата още не осъзнават какво сте постигнали, но скоро ще го осъзнаят. Няма рецепта за успеха, просто момчетата са качествени и тренират добре. Истина е, че на всяко първенство сме в топ 4. Повечето играят в Суперлигата и със сигурност има напредък, но видяхме, че има и други прогресиращи отбори. Имаше доста добри отбори на това първенство, поне осем отбора можеха да станат шампиони. Полша са най-зрелият отбор от всички.
На финала със сигурност имаше и малко умора, като не ни достигна това, че поляците ни превъзхождат в индивидуалното майсторство. Превъзхождат ни технически, но ние трябва да се стремим към това ниво и догодина да ги победим евентуално на Европейското първенство.

Този медал ми е малко по-скъп от онзи с мъжете през 2006-а, защото тези деца съм ги отглеждал от 4 години. По-скъп е и от медала ми като играч, защото тогава бях просто дете. Радвам се и за сина ми, но не ги деля, радвам се за всички. Имаме право да играем на европейското догодина и ако сме в топ 5, имаме право и на участие на световно през 2023-а.
В мъжкия отбор има много неразбории от доста време насам, едва ли нещата ще се оправят скоро.

Четвъртфиналът беше много ценен, защото ако го загубиш, може да се провалиш. Вече всичко останало е по-хубаво, но и бонус. След финала направихме бърз анализ и казах на момчетата, че от това първенство трябваше да вземем това, което ни липсваше, за да можем догодина на европейското да сме още по-добри. Аз съм щастив от резултатите", каза Стоев на летището в София.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?