Марица срещу Мюлуз във втория турнир от Шампионска лига

От днес до четвъртък женският волейболен шампион Марица (Пловдив) ще гостува в полския град Лодз за втория турнир в Група С на Шампионската лига. Мачовете ще се играят в Лудж Спорт Арена в Лодз и ще бъдат без публика.

Новият формат беше наложен през този сезон, заради ситуацията с разпространението на COVID-19. 12-те срещи в групата се играят само в две зали. Маричанки бяха домакини на първия турнир, който се проведе от 24 ноември до 26 ноември в зала Колодрума.

Днес от 21.30  Марица срещу френския АСПТТ Мюлуз. 

Повторен дебют за тима ще направи най-новото попълнение на отбора Силвана Чаушева.

След мачовете в Пловдив Марица е на четвъртото място с една точка, трети е френският АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с 3 точки. На второто място е домакинът на турнира полският ЛКС Комерскон (Лодз) с 5 точки, лидер в класирането е турският гранда ВакъфБанк (Истанбул) с пълен актив от 9 точки. И през този сезон петте победителя в групите и трите най-добри втори отбора ще продължат към елиминациите.

На 20 януари Марица постигна страхотно постижение в България. Шампионките записаха 100-а си поредна победа в Националната волейболна лига. Друг любопитен факт е, че състезателката на маричанки Ива Дудова е най-младата волейболистка в Шампионската лига на едва 14 години. Волейболистките на Марица Жана Тодорова и Дима Ушева са единствените състезателки на шампионките, които са участвали във всички досегашни участия на тима в груповата фаза на Шампионската лига.

Марица е на петото място в НВЛ с три победи от три мача. Тимът е с пет мача по-малко, като от началото на сезона поради една или друга причина маричанки са изиграли едва три срещи. Последният официален мач на момичетата на Лазар Лазаров беше на 20 януари – историческият успех над Казанлък Волей (Казанлък) като гост с 3:1 за 100-а поредна победа.

ВакъфБанк (Истанбул) е лидер в турското първенство със 72 точки, момичетата на Джовани Гуидети имат само една загуба и 24 победи до този момент. Последният официален мач на тима беше на 23 януари, когато турският гранд победи с 3:0 гейма като домакин Бешикташ (Истанбул).

Домакинът на турнира ЛКС Комерскон е на третото място в полското първенство с 38 точки. Полякините изиграха последния си официален мач на 30 януари. Момичетата водени от италианския наставник Джузепе Кукарини победиха Будовлани (Лодз) като гост с 3:1 гейма.

Френският АСПТТ Мюлуз е лидер в класирането във френското първенство. Тимът има 40 точки при 14 успеха и само една загуба. Мюлуз победи Франс Авенир 2024 с 3:0 в последния си официален мач на 30 януари.

Всички срещи на Марица ще бъдат излъчени пряко по БНТ 3 и БНТ 2, както и онлайн по EuroVolleyTV. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?