61

"Марица" шампион на волейбол за втори пореден път

Отборът на Марица (Пловдив) спечели шампионската титла в Държавното първенство по волейбол на България за момичета под 18 години. Финалният турнир се проведе в столичната зала „Васил Симов“. В спора за златото пловдивчанки надиграха след петгеймова битка ЦПВК (София) 3:2 (25:13, 25:11, 23:25, 22:25, 15:10).

Така Марица е новият - стар шампион, след като защити титлата си от миналата година в тази възраст. Пловдивският клуб продължава златната си серия в женското направление, след като спечели титлата при жените и Купа България, а след това триумфира на върха и при девойките под 20 години.

Финалът предложи страхотна битка, обрати и борбеност докрай. Той бе повторение на двубоя в груповата фаза между двата тима, в Марица отново спечели с 3:2 и завърши като първенец в своя поток. За втори път маричанки показаха повече устойчивост в решителния пети гейм и наложиха волята си, като триумфираха с титлата.

Волейболистките на ЦПВК завършват със сребърните медали. За полицейския клуб това е поредна стъпка във възходяща линия в девическото направление и първи сребърен медал в тази възраст.

В малкия финал домакините от ЦСКА победиха Левски София с 3:2 (17:25, 16:25, 25:18, 25:22, 25:11). "Червените", които загубиха драматично полуфинала с ЦПВК с 2:3 гейма, изоставаха с 0:2 във вечното дерби, но намериха сили и воля, като направиха пълен обрат в мача за крайния успех.

Крайно класиране за момичета под 18 години:

1. Марица (Пловдив)

2. ЦПВК (София)

3. ЦСКА

4. Левски София

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?