Следвайте ни

Любо Ганев каза кога ще разгледат жалбата на Хебър

viber icon

В края на март беше ясно, че извънредното положение ще бъде удължено, нямаше друга опция. Всички трансферни сертификати на играчите изтичаха на 15-и май. Когато пък отложиш за есента довършването на сезона, то това вече няма да е същият отбор. Може да се картотекират други играчи, които да подсилят клуба. Това разясни президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

"Никой от клубовете нямаше да получи финансиране и от ММС. Всички клубове бяха за прекъсване на шампионата и оставаха 2 възможности: да има или да няма шампион. Оставаха само 2 кръга преди края на редовния сезон.

При жените Марица имаше само 1 загубен гейм. При мъжете - отборът, който водеше с 6 точки преднина и голяма разлика в спечелените геймове, беше Нефтохимик. Рискувахме и възможността да нямаме отбор в Шампионската лига.

Жалбата на Хебър е входирана и ще бъде разгледана на следващото събрание. В правомощията на Българската федерация по волейбол е да своевременно да променя правилника за провеждане на шампионата", каза Ганев.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?