64

Лора Китипова: В Марица съм се чувствала най-добре

Една от най добрите ни разпределителки – Лора Китипова, се завръща в Марица (Пловдив). За 32-годишната волейболистка това ще е трети престой при шампионките - след 2017/2018 и 2019/2020 - исторически сезони за маричанки. 

С "жълто-сините" Китипова спечели две шампионски титли и веднъж Купата на България.

Лора даде специално интервю за BGvolleyball.com, в което говори за новия сезон с "жълто-сините", как се е стигнало до решението, както и за отсъствието от националния отбор. Какво още - прочетете в следващите редове: 

След три сезона в чужбина отново се завръщаш в Марица. Как се чувстваш?

- Много добре се чувствам. Много се радвам, че отново съм у дома. След миналия сезон в Казахстан имах нужда да съм по-близо до семейството и близките ми. Тук съм се чувствала най-добре и това мисля, че си е личало и в играта ми.

В състава отново са и други твои съотборнички, с които сте играли рамо до рамо. Какво означава за теб това?

- Да, с Жанчето се случва така, че и в националния отбор, и в Марица, и в Прометей сме играли заедно. Това е от голяма полза, защото се познаваме много добре и се сработваме перфектно на игрището. Тази година - за разлика от минали, ще играя с доста млади момичета... надявам се да мога да им помогна.

Как се стигна до завръщането ти в Марица?

- Както вече казах, имах нужда да съм по-близо до вкъщи. Още от миналия сезон, в който играх тук, имам договор с Марица и реално съм си тяхна състезателка. Разбирам се с всички хора в клуба, имаме си уважението, най-добрата ми приятелка е тийм мениджър, с мъжа ми искаме да живеем в Пловдив, сестра ми е в школата на Марица, имам много приятели там. Мисля, че това са доста плюсове, които наклониха везните.

Имаше ли предложения и от други клубове – от България и от чужбина?

- Още след края на миналия сезон ми предложиха в друг отбор в Казахстан, но отказах. Имаше и други предложения, но не ми харесаха офертите.

Какви са амбициите ти за новия сезон?

- Амбициите ми за сезона… шампионска титла и Купа на България, са ясни! Надявам се да направим една-две победи в Шампионска лига! Да изненадаме отново света. 

Печелила си редица трофеи с Марица. Какви емоции ти носи този спомен?

- Най-яркият спомен, който имам, е класирането за групите на Шампионска лига срещу Енисей и победата срещу Динамо (Москва) в Москва. Това са едни от любимите ми мачове и по принцип не помня мачове, но тези двата няма да ги забравя. Надявам се да изпитам отново тези емоции.

Спомняш ли си първия мач с Марица?

- За съжаление, не! Както вече казах, не помня мачове, но има много други, които помня. Освен срещу Енисей и Динамо Москва, имаше един финландски отбор, мачът  срещу тях във Финландия беше много труден, емоционален и беше първата стъпка по пътя към групите на Шампионска лига.

Тази година не си в състава на националния отбор, каква е причината?  

- Имах нужда от почивка, а и не съм получавала повиквателна и никой не се е свързвал с мен.

Какво би искала да кажеш на феновете? 

- На феновете, искам да благодаря за подкрепата през годините, надявам се отново да напълним Колодрума и да се радваме на победи, и да бъдат здрави.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?