102

Купата е за "тигрите"! Хебър с втори трофей за сезона

Хебър детронира с 3:1 гейма Нефтохимик (25:23, 25:27, 25:23, ) и е новият носител на Купа България. За "тигрите" това е общо трети трофей от турнира Купа България в клубната им витрина, след 2019 и 2020 година. От началото на сезона отличието е второ за пазарджиклии, след като през октомври те вдигнаха и Суперкупата на страната.

Финалният двубой  в Бургас предизвика огромен интерес и местната зала „Младост“ се напълни докрай с над 1000 запалянковци, дерящи гърло за своите любимци. Сблъсъкът между двата колоса бе проследен на живо от кметовете на Бургас Димитър Николов и на Пазарджик Тодор Попов. На трибуните бяха още президентът на БФВ Любо Ганев , президентът на Национална Волейболна Лига Живко Желев и други официални гости.

Двубоят предложи емоции, качествена игра и отлични разигравания, като бе достоен финал на турнира. Хебър обаче за пореден път показа своята класа и опит, както и умения за излизане от трудни ситуации, което наклони везните в негова полза.

Волейболистите на Нефтохимик отбелязаха отличен старт. Подкрепяни  от своята публика те започнаха с голям ентусиазъм и хъс и поведоха с 8:4. От своя страна Хебър не успя да влезе добре в мача и тръгна малко сковано. Постепенно обаче пазарджиклии влязоха в ритъм. Флот-сервисът на Теодор Тодоров спомогна за точкова серия и Хебър се откъсна с 12:10. Якопо Масари продължи с изявите от крайната линия и съотборниците му взеха комфортна преднина 20:15. Пазарджиклии поведоха с 24:20, но Нефтохимик не се предаде и сериозно затрудни съперника, като доведе развоя до 23:24. Шампионите обаче устояха на трудната ситуация и спечелиха гейма с 25:23.

Втората част предложи нова порция вълнения и пълна интрига. Имаше размяна на водачеството и сублимни моменти. Пазарджиклии започнаха с аванс 10:8. Бургазлии обаче също показаха възможности, като на свой ред изригнаха. След отлични изяви на Николай Колев нефтохимиците направиха обрат и поведоха с 19:16. Хебър отново влезе на обороти и изравни при 22:22. Домакините поведоха с 24:23, но изпуснаха няколко възможности да затворят гейма. В крайна сметка, този път Нефтохимик показа повече устойчивост, като спечели с 27:25, след атака в аут на съперника.

Третата част бе невероятна! Хебър демонстрира рядко срещано явление при мъжете, като стопи голям пасив за пълен обрат в гейма. Бургазлии започнаха ударно с 4:1. Възходът им продължи и те увеличиха преднина на 13:8. Камило Плачи потърси промяна и направи двойна смяна, като на полето се появиха разпределителят Иван Станев и Дейвид Кръстев. Това обаче не помогна, а Нефтохимик продължи със своята успеваемост, като поведе с 18:11. В този момент сервисът на Хебър потръгна и стана ключов елемент, а „тигрите“ направиха феноменално завръщане. След изпъление на Ники Къртев и Брадли гънтър пасивът бе стопен и настъпи равенство 22:22. Влезлият отвън Мартин Симеонов също се справи отлично на крайната линия, като отново след негов сервис, включително и ас, Хебър поведе с 24:22. Моментът бе преломен и пазарджиклии спечелиха гейма с 25:23, след отлична атака на Якопо Масарии.

Борбата продължи и в четвъртата част.  Хебър пое водачеството, но Нефтохимик изравни при 21:22. Въпреки всички усилия на бургазлии обаче, шампионите удържаха фронта и наложиха волята си, като спечелиха с крайното 3:1, а с това и за трети път в историята си спечелиха Купата на България.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Неочаквано добра комбинация

Неочаквано добра комбинация

31.01.2022 | 23:49

Кмета Наркоман на Пазарджик до ГЕРБ кмета на Бургас. За жителите на тия населени места остава мизерията

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?